• Masz pytania? Zadzwoń
  • 503-508-200
  • |
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Opcje przeglądania

Ekspres kolbowy nazywany jest także wysokociśnieniowym. W ekspresie kolbowym woda o temperaturze zazwyczaj 92–96 °C oraz wysokim ciśnieniu 9–15 barów wytwarzanym przez pompę dozowana jest do pojemnika zawierającego zmieloną kawę. Dzięki wysokiemu ciśnieniu otrzymuje ona charakterystyczną jasnobrązową piankę. W skład pianki wchodzą głównie oleiste substancje wyciśnięte z kawy. Te właśnie substancje nadają kawie z ekspresu niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą ekspresów kolbowych dla gastronomii.

Stalgast Ekspres 2 grupowy Rosetta

Stalgast Ekspres 2 grupowy Rosetta
Stalgast Ekspres 2 grupowy Rosetta

Dostępność: dostępny

Wysyłka w: 24 godziny

Cena netto: 12 565,49 zł
Cena z VAT: 15 455,55 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
Sklep internetowy od home.pl